Создадете незаборавни спомени

 

Добродојдовте на нашата веб страна

 

Крушево се наоѓа во центарот на културно-историска Македонија. Со својата надморска височина ос 1250m, претставува највисоко градче во Македонија. Со пописот во 2002 година, во Крушево имало население од околу 5000 жители. Градот Крушево е сместен на бадините на планината Бушава над северо-западниот дела на Пелагониската рамнина. Крушево е мало живописно планинско градче. Крушево е полно со стари и понови куќи изградени во стилот на старата Македонска архитектура.

 

 

 

MK   EN

 

Тоа е мирно чисто место, како создадено за рекреација( и физичка и ментална). Опкружено е со борови и букови кории. Омилено е кај планинарите, скијачите, како и кај параглајдеристите. Го сакаат и постарите бидејки ги смирува и релаксира. Има богата и единствена архитектонска платина.

Контакт: +389 75 454 186 +389 78 303 244